img_8891Ministerul Afacerilor Interne și actorii Teatrului ”Guguță” au fost la data de 21 decembrie curent cu un spectacol artistic și daruri pentru copiii de la gimnaziul-internat din satul Hîrbovăţ, raionul Călăraşi.

Peste 50 de copii au vizionat scenete din povestea Păcală și Tândală, au participat la jocurile maimuței Cico și Crăciuniței, precum și au colindat și urat pentru Moș Crăciun.

Pe parcursul anului 2015, Ministerul Afacerilor Interne a avut  inițiativa  de a transfera Școlii remunerarea  pentru o zi de muncă a angajaților MAI, astfel că școala a achiziționat o mașină pentru necesitățile zilnice și enciclopedii pentru copii. “Intențiile sunt mult mai mari, iar propunerea ministerului este ca anul ca vine va fi mai generos”, a specificat reprezentatul Ministerului Afacerilor Interne, Tatiana Calancea.

Acţiunile filantropice ale Ministerului Afacerilor Interne şi subdiviziunilor din subordine sunt desfăşurate în conformitate cu dispoziţiile Guvernului Republicii Moldova, în scopul susţinerii materiale a instituţiilor patronate şi tutelate.