Cetățenii orașului și oaspeții capitalei, au fost indemnați de către Primăria Chișinău să respecte legea și să se abțină de la vandalizarea zidurilor clădirilor publice, pentru a avea/a menține un oraș frumos.

Totodată, autoritățile municiupiului  atenționează că persoanele are continuă să urâțească spațiul public al capitalei, prin înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, sprayuri și alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, sunt prevăzute sancțiuni, conform prevederilor Codului Penal al Republicii Moldova.

În caz de neconformare cu solicitarea administrației publice locale vizavi de abținerea de la vandalizarea zidurilor clădirilor publice, cetățenii riscă să fie sancționați cu amendă de la 27500 până la 42500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 200 de ore sau cu închisoare de până la 1 an, conform prevederilor art. 288, Cod Penal al Republicii Moldova, vandalizarea fațadelor clădirilor.

Cetățenii care observă cazuri de vandalizare a zidurilor clădirilor din oraș, sunt rugați să apeleze la Numărul unic de urgență 112.