Curtea de Conturi a R. Moldova (CCRM) şi Curtea de Conturi a României (CCR) au parafat o Declaraţie Comună care îşi propune continuarea şi consolidarea dialogului şi dezvoltarea cooperării între cele două Instituţii Supreme de Audit, notează Radio Chișinău.

Evenimentul de semnare a documentului a avut loc în cadrul Reuniunii Comune a Plenului Curţilor de Conturi din R. Moldova și România, organizată în perioada 17 – 20 octombrie, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

„Declaraţia comună pe care am semnat-o cu domnul preşedinte Mihai Busuioc este un pas demn de istorie. De altfel, vom aşeza un exemplar al acestei Declaraţii în Muzeul Curţii de Conturi din Moldova. Sper ca exemplul de cooperare dintre cele două Curţi de Conturi să fie un model şi pentru alte instituţii de pe cele două maluri ale Prutului’, a spus Veaceslav Untila, preşedintele Curţii de Conturi a Republicii Moldova, potrivit Agerpres.

La rândul său, președintele CCR, Mihai Busuioc, a declarat că întotdeauna a considerat că momentele cu însemnătate capătă o valoare mai mare atunci când pot fi sărbătorite alături de prieteni. „Mă onorează astfel să putem marca momentul Centenarului României Mari alături de prietenii şi de colegii noştri de la Curtea de Conturi din Republica Moldova. Colaborarea dintre Instituţiile Supreme de Audit din cele două ţări face astăzi un nou pas înainte şi am convingerea că prin activitatea noastră comună şi prin echipele mixte de experţi în auditul din diverse domenii vom putea să învăţăm unii de la alţii, dând astfel un exemplu de bună practică”, a fost unul dintre mesajele de deschidere ale preşedintelui CCR.

La finalul discuţiilor, Veaceslav Unitla l-a decorat pe omologul din România cu cea mai importantă distincţie a Curţii de Conturi a Republicii Moldova, Crucea „Pentru Merit” Gradul I.