La 168 de ani după ce popoarele europene au luptat pentru libertatea lor, ‘Europa, casa noastră comună’, nu este liberă, a declarat premierul ungar Viktor Orban, în cadrul unei ceremonii la Budapesta care marchează Revoluția anti-habsburgică de la 1848, relatează MTI, citată de Agerpres.

‘Astăzi Europa nu este liberă deoarece libertatea începe prin a spune adevărul, însă astăzi nu avem voie să spunem adevărul în Europa’, a declarat premierul ungar în fața Muzeului Național de la Budapesta.

‘Nu avem voie să spunem’ că Europa este amenințată de migrația în masă sau că migrația ‘aduce cu ea pe continent criminalitate și terorism. Mai mult, europenii nu au voie să spun că fluxul de migranți nu este un accident, ci o operațiune planificată, controlată’, a mai spus șeful guvernului ungar.

În opinia sa, Bruxellesul este astăzi ‘ocupat să planifice reinstalarea rapidă a străinilor’ în întreaga Europă. Cu toate acestea, el a afirmat că europenii ‘se trezesc încet’ și încep să înțeleagă că ‘viitorul lor este în joc’.

Totodată, Orban a salutat cetățenii polonezi care au venit la Budapesta pentru a lua parte la ceremonii. ‘La fel cum s-a întâmplat de-a lungul istoriei noastre comune, noi (ungurii) am stat alături de voi încă o dată în lupta pentru libertatea și independența țării voastre’, le-a spus Orban polonezilor prezenți. ‘Mai mult respect pentru Polonia!’ este mesajul nostru comun pentru Bruxelles, a spus el.

Totodată, premierul Viktor Orban a afirmat că Ungaria nu le va permite altora să dicteze ‘pe cine trebuie să primim în casele noastre și în țara noastră’.

Premierul ungar a afirmat că primul pas spre stoparea migrației în masă în Europa este ca ‘Bruxellesul să fie oprit’. Ungaria nu va permite Bruxellesului ‘să se plaseze deasupra legii’, a insistat Orban. El a reiterat faptul că Ungaria respinge planul UE de distribuire a refugiaților, adăugând că Budapesta nu va ceda ‘șantajului sau amenințărilor’ Bruxellesului.