John Schindler a fost subiect al unei investigații interne comportament neadecvat la Naval War College, în 2014, unde acesta a predat mai mulți ani. El a transmis mai multor persoane poze cu penisul său, însoțite de mesaje ofensatoare. 

Potrivit portalului stripes.com, administrația colegiului a anunțat că a adus la cunoștința lui Schindler concluziile anchetei și i-a oferit șapte zile pentru un răspuns, înainte ca să fie luată vreo decizie oficială. Ca urmare, Schindler a preferat să demisioneze.

Acesta a scris pe site-ul său un mesaj în care și-a cerut scuze pentru acțiunile sale, despre care a scris că ”reprezintă prejudecăți și au fost de neiertat”. Acesta a mai recunoscut că a fost ”nepoliticos și refractar la opiniile altor oameni” pe Twitter.

După acest scandal, Schindler a renunțat pentru un timp să posteze pe rețele de socializare. Dar a revenit ulterior, devenind vocal în special în privința conflictului din Ucraina.

Recent, Jonh Schindler s-a făcut remarcat printr-un articol denigrator la adresa Moldovei. Acesta repetă aproape cu fidelitate replicile promovate de Jurnal TV și Renato Usatîi. Portalul telegraph.md a scris că Schindler a fost plătit de către Veaceslav Platon și Mihail Gofman din banii furați din sistemul bancar al țării noastre, ca să arunce cu noroi în Moldova.