Peste 90 de organizații care reprezintă numeroasele etnii din țara noastră au prezentat astăzi cele mai frumoase tradiții populare la Festivalul Etniilor. Evenimentul cu genericul „Unitate prin diversitate” a avut loc în grădina publică Ștefan cel Mare.
Participanții la festival s-au întrecut la prezentarea bucatelor tipice pentru etniile pe care le reprezintă, lucrări ale meșterilor populari, haine tradiționale, au cântat și au dansat.
Deputatul Marian Lupu spune că țara noastră tinde să se dezvolte și să se consolideze ca o națiune europeană, iar o astfel de națiune poate să se bazeze doar pe principiile de respect reciproc față de toate grupurile etnice, consolidate împreună.
Colegul său Cornel Dudnic, originar din Găgăuzia, afirmă că astfel de evenimente confirmă faptul că Republica Moldova este o țară multiculturală, iar etniile sunt, de fapt, bogăția țării.
Festivalul Etniilor a fost organizat cu suportul Guvernului şi al primăriei municipiului Chișinău. Evenimentul va fi extins la nivel de țară. Concomitent cu manifestațiile din Capitală, acțiuni similare au loc astăzi în satul Vișniovca din raionul Cantemir. Pe 21 septembrie, festivalul va avea loc în raioanele Edineț și Râșcani, iar pe 23 septembrie – la Bălți, Hâncești, Glodeni, Orhei.
Festivalul Etniilor este la a 17-a ediţie.