Deputata laburistă britanică Jo Cox a murit la spital după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în Birstall, informează Channel 4. Ea a fost atacată în propria circumscripţie de un bărbat care pare să fie favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmă surse citate de presa britanică și Mediafax.

Jeremy Corbyn se declară „şocat” de „atacul oribil” soldat cu moartea deputatei Jo Cox

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic, s-a declarat „şocat” de „atacul oribil” soldat cu moartea deputatei laburiste Jo Cox.

„Întregul Partid Laburist şi întreaga familie laburistă, de fapt întreaga ţară, sunt şocaţi de atacul oribil soldat cu moartea deputatei Jo Cox”, a declarat Jeremy Corbyn.

Jo s-a aflat mulţi ani în serviciul comunităţii şi era devotată oamenilor. A lucrat pentru compania Oxfam şi pentru Fundaţia de caritate Fondul Libertăţii înainte de a deveni deputat”, a adăugat Corbyn.

Deputata laburistă Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, era în stare critică după ce fusese împuşcată şi înjunghiată în nordul Angliei. Ea a murit la spital la câteva ore după atac.

David Cameron: Moartea deputatei Jo Cox este „o tragedie”

Asasinarea deputatei laburiste Jo Cox este „o tragedie”, afirmă premierul Marii Britanii, David Cameron, care, în urma atacului, a decis anularea unei deplasări în teritoriul britanic Gibraltar.

„Asistăm la o tragedie; Jo Cox era un membru marcant al Parlamentului” britanic, a reacţionat David Cameron.

Deputata laburistă britanică Jo Cox, împuşcată şi înjunghiată în nordul Angliei, a decedat.

Deputata laburistă britanică Jo Cox era în stare critică după ce a fost împuşcată şi înjunghiată, informează Channel 4.Campania electorală organizată înaintea referendumului pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană a fost suspendată pe parcursul zilei de joi ca reacţie la tentativa de asasinare a deputatei laburiste Jo Cox.

Tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a anunţat suspendarea campaniei electorale pe parcursul zilei de joi.

„Am auzit de vestea groaznică privind atacul care a vizat-o pe deputata Jo Cox. Gândurile mele sunt la Jo şi la familia ei”, a declarat fostul primar al Londrei Boris Johnson, unul dintre liderii grupului politic care militează pentru ieşirea Marii Britanii din UE.