Deputații și funcționarii Secretariatului Parlamentului s-au alăturat astăzi, în mod solidar, campaniei de donare de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge,  scrie Moldpres.

”Mulți colegi deputați au participat, în dimineața zilei de astăzi, la campania de donare de sânge. Este un gest frumos și nobil de a oferi speranță de viață celor care au nevoie de ajutor, precum și de a fi solidari Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge ”, a declarat speakerul Andrian Candu la începutul ședinței plenare.

Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga, a menționat la ceremonia de inaugurare a campaniei că prin donare de sânge demonstrăm că ne pasă de viața celor pe care o putem salva. ”În numele Parlamentului Republicii Moldova mulțumesc tuturor celor implicați în acest proces”, a spus deputata.

Anual, la 14 iunie este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Motto-ul anului curent este – „Ajută pe alții să fie printre noi. Donează sânge! Dăruiește viață!”. Pentru doritorii de a dona sânge autoritățile au amenajat în Scuarul Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt” corturi de colectare. Acestea sunt deschise între orele 09.00-15.00.