Deputatul PPDA Inga Grigoriu deține în proprietate două case de locuit, iar una dintre ele costă, potrivit declarației sale de avere, doar 31 886 de lei sau puțin peste 1500 de euro. Imobilele sunt situate în orașul Sângera, suburbie a municipiului Chișinău, informează Ion Harghel, în cadrul emisiunii online de autor, „Într-un PAS bun”.

„Această casă Inga Grigoriu a indicat în declarația de avere că o are din 2007 și a indicat valoarea bunului doar de 31 886 lei. Acum să-mi spuneți, cine nu și-ar dori o casă în suburbia municipiului Chișinău de 104 m² și 10 ari suplimentari, cu doar 1500 de euro? Mai mult, Inga Grigoriu, din 2014, adică de când spun ei că în țară e tot mai rău și mai rău, își construiește tot în Sângera, o casă de 120 m/2. În declarația de avere nu a indicat valoarea acestui bun, dar presupun că va fi ca în primul caz, maxim 2000 de euro. Concluzia? Numai săraci și cinstiți nu sunt deputații lui Andrei Năstase”, a declarat Harghel.

În aceeași emisiune, Harghel reamintește și despre faptul că fostul ambasador al Moldovei în SUA, Igor Munteanu, actualmente deputat PPDA, i-a organizat liderului PDM, Vlad Plahotniuc mai multe întrevederi cu oficiali de la Washington.

„Munteanu i-a organizat lui Plahotniuc multe astfel de întrevederi. Nu știa cine-i atunci Plahotniuc? Cu siguranță da. Acum eu l-aș întreba când a fost sincer, când minte acum că Plahotniuc ar fi răul absolut, sau când îl prezenta pe Plahotniuc americanilor ca fiind politicianul care vrea și poate schimba lucrurile din Republica Moldova?”, s-a întrebat autorul emisiunii.

Totodată, Harghel informează că tatăl deputatului PPDA Liviu Vovc a fost unul dintre cei 16 funcţionari din domeniul sănătăţii, reţinuţi de CNA în aprilie 2014, în cadrul unui dosar de trucare a licitaţiilor pentru cumpărarea echipamentului şi a accesoriilor medicale. În emisiunea lui Ion Harghel mai sunt menționați deputații PAS, Dan Perciun și Mihai Popșoi. Despre primul Harghel spune că ar fi primit bani în plic de la omul de afaceri Ilan Șor, iar Popșoi a făcut campanie pentru PCRM, la alegerile din 2015. Tatăl lui Mihai Popșoi a fost ales consilier pelistele partidului lui Voronin, iar apoi a migrat spre PSRM.