Deputatul PDM Valentina Stratan i-a scris un mesaj public liderului PAS, Maia Sandu, în care explică de ce îl respectă pe liderul PDM, Vlad Plahotnic. Replica vine după ce Valentina Stratan a fost vizată într-un material tendenţios, care reproduce o întrebare a unui manifestant.
”Astăzi cineva din Partidul Acțiune și Solidaritate m-a întrebat dacă-l respect pe domnul Vlad Plahotniuc. Le-am răspuns sincer, că-l respect foarte mult și am pentru ce. După cum intuiam, cei din PAS au făcut din declarația mea un motiv să mă atace pe mine și pe Președintele PDM. Dar eu o întreb pe doamna Maia Sandu, de ce l-a respectat și-l mai respectă pe Președintele ei, domnul Vlad Filat?!”, scrie Valentina Stratan.
În continuare, parlamentarul democrat face trimitere la mai multe scandaluri în care a fost implicat fostul lider liberal-democrat, dar care, potrivit ei, nu a afectat respectul Maiei Sandu pentru acesta.
”- S-a demonstrat că Filat a fost implicat, de rând cu Platon, în Miliardomat;
– Am auzit cu toții discuțiile dintre Filat și Ilan Șor;
– Perioada în care Filat a fost Prim-ministru a fost una plină de intrigi și scandaluri politice;
– Când doamna Maia Sandu făcea parte din Guvernare și PLDM conducea Guvernul, din sistemul bancar se furau miliarde. Tot atunci, în 2014, Maia Sandu a ales să devină membru PLDM cu acte în regulă;
– A rupt relațiile țării noastre cu FMI.
Și lista poate fi continua. Deci care sunt motivele doamnă Maia Sandu pentru care îl respectați pe Vlad Filat?!”, întreabă deputatul democrat.
Valentina Stratan mai scrie că îl respectă pe Vlad Plahotniuc pentru ceea ce a reușit să facă din momentul în care PDM și-a asumat responsabilitatea pentru guvernare.
”- A reușit să formeze o coaliție pro-Europeană și nu a permis forțelor pro-Kremlin să preia guvernarea în 2016. În toată perioada de când este Coordonatorul Coaliției de Guvernare, în țara noastră au fost demarate proiecte concrete, voi enumera doar câteva: Prima Casă,
Arena Chișinău, Drumuri bune pentru Moldova, Acord cu FMI și Banca Mondială, bani de la Banca Europeană de Investiții pentru prelungirea Gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, majorări, poate nu cât de mari ne-am fi dorit, dar constante ale pensiilor și salariilor pentru mai multe categorii de persoane”. Acestea sunt doar câteva realizări pentru care, în opinia Valentinei Stratan, Vlad Plahotniuc merită respectul.
Deputatul îi bate obrazul Maiei Sandu și pentru faptul că vorbește despre transparență, dar ascunde sursele sale de venit.
”Și, doamnă Maia Sandu, toate sursele mele de venit sunt publice, totul este transparent. Eu, spre deosebire de Dvs,. nu mint oamenii că trăiesc de 3 ani fără salariu din nu știu ce economii. Și dacă este să facem o comparație, mașina Dvs. doamnă Sandu, este destul de scumpă și consumă cam mult, pentru o persoană care pretinde că este șomer”, a conchis Valentina Stratan.