Fostul ambasador român la Chișinău, Marius Lazurca a avut o întrevedere cu ministrul Apărării, Anatol Șalaru, în cadrul căreia au discutat despre evoluția raporturilor bilaterale între cele două ministere, pașii concreți în crearea oficiului de legătură NATO la Chișinău și situația regională.

Potrivit unui comunicat de presă a Ministerului Apărării, în cadrul întrevederii, ministrul i-a acordat diplomatului distincția „Consolidarea Frăției de Arme”, în semn de recunoștință pentru implicare activă și susținere.

Ministrul Apărării și-a exprimat recunoștința pentru suportul oferit din partea României pentru Republica Moldova în reformarea Armatei Naționale. Anatol Șalaru a subliniat contribuția României ca stat lider în proiectul de distrugere a pesticidelor și a produselor chimice periculoase de pe teritoriul Republicii Moldova și a exprimat speranța ca acest proiect va continua.

La rândul său, ambasadorul Marius Lazurca a subliniat importanța proiectului NATO de distrugere a pesticidelor, considerat a fi unul dintre cele mai importante realizări din ultima perioadă.

În contextul implementării obiectivelor Armatei Naționale, Excelența Sa a menționat despre disponibilitatea României de a susține Republica Moldova în crearea Oficiului de legătură NATO, acesta fiind apreciat un pas important în procesul de reformare al Armatei Naționale.

Spre sfârşitul discuţiei, cele două părţi au stabilit că vor continua consultările în vederea realizării cu succes a obiectivelor de pe agenda comună.