Dezamăgirea diasporei față de liderul PAS, Maia Sandu, crește de la o zi la alta. Aceștia vin cu reacții dure pe Faceebok. În timp ce unii spun că liderul PAS nu este sinceră cu oamenii, alții se arată nemulțumiți de faptul că Sandu se bucură de susținerea comunității LGBT.

”Diavolul azi este la putere… Fără Frică comentează: nu o atacați pe Maia Sandu, noi, comunitatea de homosexuali LGBT din Moldova o susținem! Pentru aşa viitor eu să ies la vot? NU!!! Doamne, Dumnezeule, iart-o pe Maia Sandu că nu ştie ce face!”, a scris Eugenia Ghindă, o moldoveancă stabilită în Italia. O altă conațională, Stefi Pascal, recunoaște că a votat pentru liderul PAS la alegerile prezidențiale, dar, între timp, s-a dezamăgit. ”Am urmărit-o cu atenție și nu am încredere în ea, ceva este la mijloc și chiar nu-i sinceră, ea se joacă”, scrie Stefi Pascal.

Reacțiile vin după decizia liderului PAS de a candida din partea blocului ACUM pe circumscripția uninominală 50, Europa de Vest. Numeroși reprezentanți ai diasporei s-au arătat indignați de faptul că Maia Sandu le-a furat votul. Astfel, președintele Asociației moldo-italiene ”Dor”, Alexandru Cazacu, a acuzat-o pe Sandu că a ales din lașitate să candideze din partea diasporei, ca să fie sigură că ajunge în Parlament și, în așa mod, le-a furat șansa de a fi reprezentați în Legislalativ de un om care cunoaște viața moldovenilor peste hotare.