Exponenții Diasporei continuă să-și manifeste public dezamăgirea față de decizia liderului PAS, Maia Sandu, de a candida pe circumscripția Europa de Vest, la alegerile parlamentare din 24 februarie. Ei consideră că ar fi existat mai mulți moldoveni de calitate, care ar fi putut reprezenta diapora în Parlamentul de la Chișinău.

”Trei persoane – Personalităti pentru mine, din rândul adevăratei Diaspore, care au lăsat în urmă lucruri frumoase și jertfire de sine și familie, credeam că unul din ei ne va reprezenta în viitorul Parlament – Valentina Geamănă, Tatiana Nogailac, Alexandru Cazacu, recunoscuți de întreaga Diasporă din Italia. Ce a făcut Maia pentru Moldova ? Ce a făcut Maia pentru voi, dragă Diasporă?”, a scris, pe Facebook, Nina Gorincioi, moldoveancă stabilită în Italia.

”Luptați pentru dreptul vostru! Votul care vrea să-l fure Maia echivalent cu miliardul despre care îmi țiue urechile de ani buni. Înca nu e târziu”, a mai spus Gorincioi.

”Consider că ar fi fost multe mai bine dacă dna Maia Sandu ar fi candidat acolo unde e mult mai mare bătălia, unde miza este mult mai mare”, a postat și Cristina Pruteanu, susținător activ al PAS și PPDA.

Anterior, și președintele Asociației moldo-italiene ”Dor”,  Alexandru Cazacu, și-a exprimat indignarea față de canditaturile Maiei Sandu și a lui Dumitru Alaiba în circumscripțiile din Vest.

”Eroiii din Diasporă, care făceau spume mai dăunăzi pe net, azi, tac??? Dar cum săreați cu pieptul la ambrazură! Deja vă vedeați în Parlament, vă încurcam doar eu.  Eu v-am făcut loc, poftim! Dar n-ați mai ajuns candidați, așa-i? Dar Maia și Alaiba au ajuns!! Ei doar sunt din Diasporă! Ei știu ce vă frământă! D-apoi dacă ajungeți voi în Parlament, Maia trebuie să meargă la zarabotkă în locul vostru?!!! Ați nebunit? Ce știe Maia despre diasporă și viața în străinătate?”, a scris emotiv Cazacu pe Facebook.

O reacție dură a avut-o și Igor Cereteu, un participant activ la protestele diasporei în susținerea PAS-PPDA. ”Vă mulțumesc, doamna Maia, ați demonstrat într-adevăr cât vă pasă de diasporă. Este o lipsă de respect față de noi, cei din diasporă. Ne credeți niște netoți, niște tâmpiți și proști. Credeți că noi nu ne putem să ne reprezentăm, că nu avem dreptul la un om de-al nostru care să ne reprezinte în Parlament? Ne-ați furat nouă și dreptul acesta”, a scris reprezentantul diasporei.