Şefii Direcţiilor de Cultură din raioanele Moldovei susțin reforma sistemului electoral şi spun că aceasta va schimba situaţia politică din ţară. Întruniţi ieri la Anenii Noi, ei au precizat că votul uninominal va aduce în Parlament oameni care promovează cultura acestei ţări.

„Când o administraţie îşi are un reprezentant în Guvern care îl cunoaşte populaţia întreagă, e cu mult mai bine. Decât a ne alege pe listele de partid. Pentru că venind în Parlament uităm de ceea ce am promis celor de la sate”, a spus şeful Direcţiei Cultură Sângerei, Valeriu Rusu.

„Noi, desigur la Floreşti votăm deputatul nostru. Şi să fie unicul care să decidă şi să contribuie ca Floreştiul să fie promovat şi susţinut”, a menționat şefa Direcţiei Cultură Floreşti, Ina Litra.

Şefii direcţiilor Cultură consideră că introducerea votului uninominal va contribui la o comunicare mai eficientă dintre alegători şi parlamentari, potrivit prime.md.

„Cred că fiecare din noi ca cetăţenii avem decizia de a înainta o candidatură a uni deputat pe care îl cunoaştem. Omul schimbă locul, omul sfinţeste locul şi aceasta este o oportunitate pentru bunăstarea ţărişoarei noastre”, a spus şefa Direcţiei Cultură Rezina, Angela Racu.

La întâlnirea şefilor de direcţii a participat şi ministrul Culturii, Monica Babuc, care a dat asigurări că domeniul este unul prioritar pentru Moldova şi va avea doar de câştigat odată cu introducerea votului uninominal, amintind exemplul primului Parlament, unde mai mulţi oameni de cultură s-au afirmat după ce au fost aleşi pe circumscripţii.