Directorul unei întreprinderi individuale, în vârstă de 33 ani, a fost reţinut de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, fiind cercetat penal pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi escrocherii.

Activitatea întreprinderii a fost monitorizată pe parcursul ultimelor trei luni, a cărei angajaţi erau specializaţi în confecţionarea şi comercializarea mobilei.

În urma obţinerii unor informaţii speciale, oamenii legii au constatat că directorul firmei se eschivează de la contabilizarea tuturor mijloacelor financiare obţinute în urmă vânzărilor, pricinuind un prejudiciu statului în sumă de aproape 500 000 lei.

Totodată acesta este bănuit de faptul că ar fi însuşit prin înşelăciune şi abuz de încredere mijloace financiare de la un locuitor al capitalei, căruia urma să-i confecţioneze mobilă.

Până în prezent directorul firmei nu şi-a onorat obligaţiunile faţă de client, iar banii primiţi i-ar fi cheltuit în scopuri personale.

În context au fost autorizate acţiuni de percheziţii la domiciliul acestuia, unde au fost depistate şi ridicate ștampile, înscrisuri de ciornă cu informaţii privind săvârşirea evaziunilor fiscale, precum şi blanchete de contracte folosite în scopuri şi scheme frauduloase.

Ulterior bănuitul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Mai mult, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 4 ani până la 8 ani.