Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a solicitat partenerilor europeni de la tribuna APCE să nu susțină partidele politice, ci cetățenii Republicii Moldova.

Dodon a declarat, la Strasbourg, că a fi proeuropean nu înseamnă doar a fi atașat politic la un grup politic european, dar înseamnă, în primul rând, să ai capacitatea de a prelua și implementa în Republica Moldova valorile europene.

”Dacă ar fi să trecem în revistă numele partidelor proeuropene și ale conducătorilor Republicii Moldova din ultimii 10 ani, care s-au bucurat de încredere în rândul liderilor europeni, am pleca ochii în pământ de rușine cu toții”, a spus președintele moldoveam

Dodon a menționat că în calitate de președinte, își dorește ca sprijinul pe care îl acorda Moldovei țările UE să ajungă direct la cetățeni.

”Experiențele din trecut arată cât de mult a putut fi  compromisă asistența europeană de către câțiva lideri politici de la noi, care au profitat de încrederea liderilor europeni”, a spus Dodon de la tribuna APCE.