Doi cetățeni moldoveni, în stare de ebrietate avansată, s-au dat în spectacol la bordul unei aeronave, demonstrând un comportament inadecvat față de însoțitorii de bord, dar și de pasageri. Pentru aplanarea situației de conflict și calmarea spiritelor, a fost nevoie de intervenția polițiștilor de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău.

În seara zilei de ieri, în timpul îmbarcării la cursa ”Chișinău-Istanbul”s-a iscat un conflict între echipajul aeronavei și doi pasageri, cetățeni ai R.Moldova. Ultimii, fiind în stare de ebrietate avansată, și-au permis să înjure însoțitorii de bord și să refuze îndeplinirea acțiunilor ce se impun pasagerilor în timpul zborului. În acest sens, a fost solicitată intervenția angajaților Poliției de Frontieră pentru a scoate de la rută pasagerii. Persoanele nu s-au conformat nici la solicitările polițiștilor de frontieră, iar inspectorii de frontieră au fost nevoiți să intervină la evacuarea pasagerilor agresivi.

Din verificările adiționale s-a stabilit că cei doi sunt rude – soră și frate, ambii domiciliați în regiunea transnistreană.
Persoanele au fost reținut pentru 72 de ore. Acestea sunt cercetate penal pentru huliganism și riscă amendă în mărime de la 750 la 1350 u.c. sau închisoare de până la 5 ani.