trei-politisti--invinuiti-pentru-luare-de-mita-1393746499Doi ofiţeri de poliţie au fost reţinuţi în flagrant ieri, 23 aprilie, cu mită. Este vorba despre un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie (IP) al sectorului Centru şi un locotenent-colonel al Inspectoratului sectorului Râşcani al capitalei.
Ofiţerul superior de urmărire penală al IP Centru a pretins 15 mii de lei de la o persoană pentru a nu iniţia în privinţa acesteia o cauză penală. Acesta a fost reținut după ce a primit ultima tranşă în valoare de 10 mii de lei din suma pretinsă. Anterior, denunţătorul i-a transmis, încă 5 mii de lei.
În celălalt caz, un locotenent-colonel din sectorului Râşcani a fost prins în flagrant după ce a primit 300 de euro de la un agent economic specializat în afaceri cu automobile. Potrivit declarantului, inculpatul i-a cerut banii pentru a-i satisface o cerere, depusă la Inspectorat, cu privire la depistarea unei maşini ce ar aparţine agentului economic.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţiştii riscă până la 10 ani de închisoare cu amenzi de până la 100 de mii de lei, cu privarea dreptului de a mai ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 5 ani.
Sursa: Politik.md