0976b89eca3d043e400296f1186437e4Aceasta în contextul în care pe Crăciun de stil nou mai mulţi minori au ajuns la spital, după ce au mâncat bucate la un restaurant din Capitală. Subiectul a fost discutat în şedinţa de astăzi a Primăriei.

„Dacă Bucureştiul a păţit-o din cauza focului la clubul Colectiv, noi să n-o păţim din cauza mâncării. De fiecare dată a fost vorba despre exagerări la capitolul alimentaţie. Plăcerea noastră colectivă este de a mânca de pe mese care se desfac sub greutatea bucatelor. Este acelaşi lucru ca şi mâncatul la cimitir. După care ni-i rău. Dacă nu avem minte”, a menţionat edilul Capitalei Dorin Chitoacă.

Totodată, primarul Chişinăului a declarat că mesele festive la care participă elevii ar trebui să se desfășoare în alt mod, unde fiecare persoană să fie servită în parte.

Menționăm că 21 de persoane rămân internate în spital cu intoxicaţie alimentară, după ce au petrecut Crăciunul pe stil nou într-un restaurant din Capitală. Este vorba despre 19 elevi şi doi profesori de la liceul Dante Alighieri.

Medicii spun că starea pacienţilor se ameliorează. Un alt elev urmează tratament la domiciliu.