Oraşele Făleşti şi Edineţ îşi vor îmbunătăţi serviciile de alimentare cu apă, în cadrul unui proiect finanţat de UE. În acest scop, miercuri, 6 noiembrie, au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea acestor lucrări.

Proiectele au fost elaborate de către specialiștii unei companii autohtone de proiectare. Anterior, documentația tehnică a fost examinată și aprobată de către Departamentul de Construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și aprobată de către primăriile celor două localități.

Şase proiecte din nordul ţării, printre care şi cele de la Făleşti şi Edineţ, sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu programul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernele Suediei și României și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.