Ofiţerii de investigaţii ai sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au contracarat acţiunile criminale a două domnişoare cu vârstele de 21 şi 22 ani, originare din Străşeni şi Rezina, fiind reţinute pentru 72 de ore şi bănuite de traficul de fiinţe umane.

Bănuitele aveau rolul de a identifica potenţialele victime prin intermediul reţelelor de socializare şi de a le determina să se prostitueze în cluburile de noapte din Cipru de Nord. Acestea aveau grijă ca persoana racolată să procure bilet de călătorie, să-i perfecteze actele necesare şi s-o însoţească până la aeroport.

Poliţiştii au descins acţiuni speciale de investigaţii şi au reţinut la Aeroportul Chişinău una dintre bănuite, însoţind o victimă, pentru a pleca în Cipru de Nord cu scopul de a se prostitua. Ambele persoane au fost stopate şi însoţite la Inspectorat pentru audieri. Ulterior fiind localizată şi reţinută a două bănuită, care s-a dovedit a fi organizatoarea acţiunilor, originară din Rezina.

În acest context poliţiştii desfăşoară acţiuni de investigaţii suplimentare, pentru a identifica complicii bănuitelor, precum şi alte victime recrutate.

Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitele riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.