viscol_blocaj_024dceb8a1Drumarii au intervenit pe parcursul zilei de ieri și în timpul nopții de miercuri spre joi  în raioanele de centru și sud ale țării cu  87 de autospeciale și material antiderapant. S-au efectuat lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului, acolo unde a fost cazul.

Conform ultimelor informații parvenite de la Administrația de Stat  a Drumurilor (ASD), pe traseele naționale, în perioada menționată, au fost distribuite peste 1100 tone de material antiderapant, fiind antrenați cca 180 de muncitori rutieri.

Circulația pe traseele naționale se desfășoară normal, iar pe anumite segmente continuă lucrările de combatere a poleiului.

Pentru lucrări de deszăpezire a drumurilor publice din Moldova, Administrația de Stata Drumurilor a depozitat anul acesta aproape 80 de mii de tone de material antiderapant, volum suficient pentru întregul sezon de iarnă.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor solicită conducătorilor auto să fie atenți la drum, iar în cazul dificultăților majore în trafic să apeleze la linia fierbinte a Administrației de Stat a Drumurilor 74 89 61 pentru a solicita intervenția drumarilor.