Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii despre riscurile la care pot fi supuși în zile caniculare. Avertizările pompierilor vin în contextul codului galben de temperaturi ridicate instalat pe teritoriul țării în intervalul zilelor 11 – 12 iulie.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în această perioadă temperatura aerului va depăși maxima de 33 C. În acest context salvatorii îndemnă oamenii să fie atenți atunci când merg în spații de agrement, să opteze pentru scăldatul în bazine acvatice cu stații de salvare și să monitorizeze strict minorii.

În condiții de temperaturi ridicate, crește semnificativ riscul de izbucnire a incendiilor. În acest sens pompierii recomandă cetățenilor respectarea regulilor antiincendiare în special la igienizarea gospodăriilor. Mai mult, specialiștii îndemnă proprietarii și administratorii lanurilor cu cereale să monitorizeze starea acestora, întrucât o simplă sursă de foc poate provoca incendii de proporții.