Un nou Cod Galben, de instabilitate atmosferică, au anunţat meteorologii până marţi, 25 iunie. Avertizarea completează Codul Galben de caniculă, extins astăzi până miercuri, 26 iunie, transmite MOLDPRES.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada indicată, pe întreg teritoriul ţării, se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 litri pe metru pătrat), cu grindină și vijelie, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.

Totodată, până miercuri, 26 iunie, este valabil şi Codul Galben de caniculă. Potrivit meteorologilor, în acest interval, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C. Noaptea mercurul termometrelor va ajunge la 21 de grade Celsius.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri şi râuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.