Echipele întreprinderilor energetice se suplinesc cu cinci membri de conducere


Ministerul Economiei și Infrastructurii a înaintat cinci reprezentanți ai societății civile în întreprinderile din domeniul energetic, precum RED-Nord, CET Nord, Termoelectrica și Energocom.

Corina Gaibu, Constantin Borosan, Marin Ghenciu, Sergiu Tofilat, Victor Parlicov sunt cei care vor aduce aportul în societățile energetice de importanță strategică națională, fiind membri ai organelor de conducere: consiliu, comitet de audit și comisia de cenzori.

Echipa de experți fac parte din cadrul mai multor organizații nonguvernamentale: Expert-Group, IDIS Viitorul, GFA Consulting Group GmbH, Watchdog și vor contribui la îmbunătățirea managementului, eficientizarea administrării proprietății publice și maximizarea profitului în sectorul energetic.

„Punem preț pe transparentizarea acestor întreprinderi, care, anterior au fost o sursă permanentă de profit pentru buzunarele grosolane a unor funcționari de partid, având un impact negativ asupra tarifelor energiei electrice, cetățenii fiind puși în situația să achite tarife peste limita salariilor care le primesc”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

Membrii consiliilor, comitetelor de audit și comisia de cenzori sunt numiți în cadrul Adunării generale extraordinare a acționarilor din domeniului energetic.

Sursa: Jurnal.md

Next post POLITICS.MD: Dl Năstase parcurge o criză profundă de imagine

Previous post Incredibil! Nu i-a ajuns UN VOT pentru a fi primar

Related Posts

Fără comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *