Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a anunțat printr-o postare pe Facebook că a purtat, astăzi, discuții cu Președintele regional Pfizer, Sinan Atlig, despre posibilitatea de obținere a vaccinului pentru cetățenii moldoveni.

La fel, Maia Sandu menționează că a fost informată despre faptul că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului.

Se întâmplă la nici o săptămână de când șeful statului, Maia Sandu declara în cadrul unei emisiuni televizate că: „Vaccinul împotriva Covid-19 de la Pfizer și Moderna nu va ajunge prea curând în Republica Moldova… Pfizer și Moderna încă nu și-au dat acordul pentru ca Moldova să primească donații de vaccin din cauza imaginii Moldovei și JUSTIȚIEI de aici, deși negocierile au fost începute in primul rând anume cu aceste companii.

” Într-un fel sau altul, șeful statului a accentuat că în Moldova nu pot ajunge vaccinurile de la așa companii ca Pfizer și Moderna din cauza justiției, iar la scurt timp după aceste declarații, Pfizer deja dă undă verde țării noastre pentru recepționarea vaccinului.

S-ar fi oare reformat Justiția din Moldova, în mai puțin de o săptămână și noi cumva nu am observat sau totuși Președintele a spus o prostie atunci când a hotărât să jongleze cu termenii de Justiție și vaccin?

În același timp, în postarea atașată mai sus, Președintele țării mai menționează că: „Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie…”

Să sperăm că măcar de această dată, dozele de vaccin Pfizer vor fi destule pentru a fi vaccinate, toate cadrele medicale din Republica Moldova.

De altfel, Maia Sandu menționa cu 6 zile în urmă, la fel, printr-o postare pe Facebook că vaccinele donate de Guvernul României (AstraZeneca) vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical din țară, ca mai apoi, la doar două zile distanță, se scrie că lotul primit din România va fi utilizat doar pentru vaccinarea medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor, implicați în prima linie.

După toate cele sus-menționate, eu presupun că Maia Sandu se confruntă cu o problemă, neînțeleasă inclusiv și de ea:

– ori Maia e incompatibilă față de funcția pe care o deține și de fiecare dată încearcă să iasă din situații, jonglând cu mai mulți termeni (corupție, justiție etc.);

– ori există o altă problemă, problema comunicării în interiorul echipei din jurul său, ce duce la izbucnirea unor asemenea situații prostești;

– ori cineva din consilierii acesteia, intenționat, bagă bețe în roate – ceea ce la fel reprezintă o mare problemă și dă dovadă de incompatibilitate Maiei Sandu de a-și alege oamenii din jurul său.

Sănătate!