Ministrul Justiției al Moldovei, Vladimir Cebotari a salutat sprijinul constant al Comisiei Europene în asigurarea avansării țării pe calea europeană. Într-un articol apărut pe Eureporter, ministrul moldovean menționează progresele semnificative făcute de țara noastră cu suportul UE, declarații făcute de acesta săptămâna trecută, în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European privind Moldova.

„Chiar dacă am făcut progrese considerabile în ceea ce ține de reforme și restabilirea încrederii cetățenilor, noi realizăm că încă mai este mult de lucru și ne asumăm angajamentul de face modificările necesare în activitatea instituțiilor noastre și a serviciilor publice”, a declarat acesta. „Suportul constat al Comisiei Europene și a membrilor Parlamentului European este extrem de important pentru noi. Credem în destinul nostru european și, împreună cu partenerii noștri, vom asigura că agenda reformelor va rămâne permanent pe ordinea de zi”, a adăugat acesta.

Cebotari, în calitate de membru al Partidului Democrat a făcut declarația dată la dezbaterile din Parlamentul European privind Moldova, care au avut loc săptămâna trecută (16 mai). Ministrul a participat la discuții împreună cu președintele fracțiunii PDM din Parlamentul moldovenesc, Marian Lupu, precum și ambasadorul Moldovei în UE, Eugen Caras.

Comisarul Christos Stylianides, vorbind în numele Înaltului Reprezentant, Federica Mogherini și a Comisarului pentru Politici de Vecinătate, Johannes Hahn, au apreciat „eforturile curajoase” întreprinse de Guvernul RM în implementarea reformelor. „UE este gata să continue să susțină aceste eforturi… care trebuie susținute continuu”, a declarat acesta. Adresându-se membrilor Parlamentului European aceasta a adăugat: „Noi contăm pe suportul vostru ca să facem din Moldova o istorie de success”.

Andi Cristea (S&D, România) a subliniat că Moldova este „prioritatea majoră” pentru Parlament și că aceasta se bucură de susținerea tuturor grupurilor. „Trebuie să fim uniți”, a adăugat acesta. Marian-Jean Marinescu (PPE, România) a declarat că menținerea susținerii financiare din partea UE pentru Moldova este crucială. „Refuzul de a acorda ajutor Moldovei o va aduce mai aproape de Rusia”, a avertizat acesta.