Cazul ostaticilor din Afganistan, folosit de președintele Dodon în scop de PR, este un exemplu elocvent de eșec, atât politic, cât și uman. De această părere este directoara executivă a Centrului victimelor torturii „Memoria”, Ludmila Popovici, într-o analiză pentru postul de radio Europa Liberă.

„Faptul că sunt undeva, în Moscova, la nu știu care organizație neguvernamentală mă pune pe gânduri, fiindcă eu cunosc situația din Moscova și adevăratele ONG-uri nu mai există. Când am văzut informația am zis: vai, Doamne, nu știu ce se întâmplă cu ei și la cine au nimerit. Ei nu-și dau seama că speculând cu aceste cazuri, cu viețile acestor oameni, cu toată informația respectivă, traumatizează profund atât pe ei, cât și familiile lor. Deci, oamenii aceștia au trecut prin traume extreme, vă imaginați cum e pentru ei să se simtă folosiți în niște jocuri murdare ale politicienilor.”, a declarat Ludmila Popovici

În opinia expertei, cazul eliberării piloților Lionel Buruiană și Mihai Crihan din captivitatea talibanilor ar putea reprezenta un studiu de caz pentru studenții de la științe politice și psihologie. ”Un exemplu elocvent de eșec, atât politic, cât și uman”, conchide  Ludmila Popovici.

Amintim că Lionel Buruiană și Mihai Crihana sunt în custodia unui ONG care aparține lui Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei și copreședintele unei asociații folosite ca paravan de Kremlin pentru a oferi asistență PSRM și liderului informal al acestora, Igor Dodon.