Cu ocazia marcării a 25 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuz-Yeri, la 20 decembrie curent, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a fost gazda unui eveniment solemn organizat de către uniunea întreprinzătorilor găgăuzi.

Adunarea a inclus și semnarea a două acorduri de cooperare între Uniunea antreprenorilor Găgăuzi din Rusia și Asociația antreprenorilor ruso-turci și, de asemenea, între Uniunea antreprenorilor Găgăuzi din Rusia și Asociația antreprenorilor chinezi din Rusia.

Invitații au efectuat o retrospectivă a anului 2019, privind activitățile de bază ale uniunii, precum au discutat și planul de activitate pentru anul 2020.

Evenimentul cu tematica: “25 de ani de la adoptarea Legii privind statutul special al UTA Găgăuz-Yeri”, a fost moderat de către Președintele Organizației Comunității Regionale “Uniunea antreprenorilor găgăuzi” (РОО Союз гагаузких предпринимателей), Vladimir Valcan. Acesta a adus sincere mulțumiri misiunii diplomatice pentru suport și asistență, a felicitat și a prezentat publicul invitat, îndemnându-l spre discuție.

Masa rotunda a fost constituită din trei părți, acestea incluzând rapoarte și teze tematice.