Spicherul Andrian Candu susține că nici dânsul nu este prea mulțumit de felul cum este înfăptuită justiția în R. Moldova, oferind exemplul unui proces de judecată care îl vizează și care durează deja de cinci ani. Totuși, oficialul crede că „nu e corect” să spunem că în R. Moldova funcționează o justiție selectivă.

„Eu sunt foarte nemulțumit de justiție. Am un proces de judecată cu o televiziune, care durează de cinci ani. Deja nu-i mai văd capătul. Totodată, am responsabilitatea să nu ies și să dau în stânga și dreapta cu sabia. Adevărul e că avem probleme în justiție, dar să vorbesc de o justiție selectivă nu ar fi corect”, a declarat astăzi Candu, după ce Parlamentul a decis să perfecționeze legislația electorală, în contextul invalidării alegerilor locale noi din Chișinău.

Spicherul a menționat că, într-un proces de judecată, tot timpul va exista o parte care e nemulțumită de decizia instanței: „De obicei, cel care pierde va fi supărat și va vorbi de rău justiția. Eu pe moment sunt perdant, deoarece durează foarte mult procesul de judecată cu o televiziune. Ar fi trebuit să fiu supărat și să blamez în stânga și în dreapta”.

În opinia lui Candu, acum toți ar trebui să ne implicăm în reformarea celei de-a treia puteri din R. Moldova. „De exemplu, eu nu pot să dau o notă unui proces în care e implicat domnul Șor, domnul Chirtoacă sau altcineva. Nu este nici corect și poate fi interpretat ca o interferență în actul justiției. În cazul de față mă refer la un fapt împlinit ce ține de invalidarea alegerilor în municipiul Chișinău și la faptul că încercăm aici, pe platforma parlamentară, să găsim anumite soluții. Inclusiv soluții legate de actul justiției. Iată de ce la Comisia juridică vor fi invitați reprezentanți de la Consiliul Superior al Magistraturii sau Curtea Supremă de Justiției”, a conchis sursa citată.