Și sectorul privat trebuie responsabilizat atunci când e vorba de protejarea copiilor, a declarat președinta Centrului La Strada Ana Revenco în cadrul emisiunii „Țara lui Dogaru” de la Publika TV în contextul unor discuții despre proiectul legii privind tehnologiile informaționale, scrie timpul.md.

Ea a menționat că tot mai multe infracțiuni online se comit iar minorii sunt cei care au de suferit cel mai mult. „Și vedem că fără o intervenție și o responsabilizare, care presupune și costuri, nu vom putea să asigurăm un mediu mai securizat”, a declarat ea.

Ana Revenco a făcut aceste declarații în contextul în care antreprenorul IT Vitalie Eșanu a menționat că prevederile proiectului de lege ar presupune costuri enorme pentru prestatorii de servicii Internet pentru stocarea datelor.

Pe de altă parte, șeful-adjunct al Centrului pentru combaterea crimelor cibernetice Veaceslav Bădărău a respins aceste acuzații, menționând că providerii sunt obligați să păstreze aceste date încă în conformitate cu prevederile unor legi adoptate în anii 2007 și 2009, iar prin proiectul aprobat săptămâna trecută de guvern nu se introduc obligațiuni suplimentare.

Mai mult, Bădărău a precizat că noile prevederi vin doar să concordeze legislația actuală pentru a-i oferi poliției instrumente mai eficiente de luptă împotriva unor infracțiuni care sunt comise în spațiul virtual, în primul rând fiind vorba de pornografia infantilă.