Autorităţile turce au eliberat joi membrii familiei fostului poliţist care l-a împuşcat mortal pe ambasadorul rus în Turcia Andrei Karlov, după ce aceştia fuseseră reţinuţi pentru a fi interogaţi, informează Tass, citat de Mediafax.

Autorităţile i-au reţinut anterior pe mama, tatăl, dora şi două alte rude ale lui Mevlut Mert Altintas pentru a fi interogaţi în cadrul anchetei în curs a asasinării lui Andrei Karlov, au declarat surse ale forţelor de securitate.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, autorităţile turce au arestat 11 persoane în cadrul investigaţiei privind asasinarea ambasadorului rus. La solicitarea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, o comisie de investigaţii ruso-turcă a fost creată în acest caz, fiind formată din 100 de persoane.
Asasinul ambasadorului Rusiei era membru al mişcării clericului musulman disident Fethullah Gülen, a acuzat miercuri preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. „Criminalul era membru al organizaţiei lui Fethullah Gulen, nu este nevoie să ascundem acest lucru”, susţine Recep Erdogan. Administraţia Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe clericul musulman Fethullah Gullen, un fost aliat mutat în SUA după ce a căzut în dizgraţie, că a organizat tentativa de lovitură de stat din 15 iulie. Fethullah Gullen a respins acuzaţiile.

Mevlut Mert Altinas, un fost agent al poliţiei turce care avea 22 de ani, s-a apropiat din spate de ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, şi l-a împuşcat de cinci ori pe diplomat în timp ce acesta rostea un discurs la Galeria de Artă contemporană din Ankara.