Numărul victimelor deflagrației din sectorul Râșcani al Capitalei, care s-a produs pe 6 octombrie, a ajuns la cinci. Femeia, care se afla în stare gravă la spital, s-a stins marți seara, 16 octombrie, notează Radio Chișinău.

Ofițerul de presă al Institutului de Medicină Urgentă, Cristina Gorea, a declarat pentru IPN că pacienta în vârstă de 32 de ani a decedat în jurul orei 18.30, în urma unui stop cardiac, în pofida eforturilor medicilor de a-i salva viața.

Femeia a fost internată în spital în stare gravă, fiind diagnosticată cu politraumatism, combustie termică în regiunea membrelor superioare și inferioare și fracturi în zona bazinului. În seara internării, femeia a suportat o intervenție chirurgicală de stabilizare a fracturilor, ulterior fiind transferată în Secția reanimare. Pe toată durata internării medicii au monitorizat pacienta, acordându-i asistenta medicală calificată, inclusiv prin cooperarea cu medicii specialiști de la Centrul de Combustie din Chișinău.

În deflagrația produsă în seara de 6 octombrie și-au pierdut viața alți patru oameni: o femeie de 30 de ani și fiul ei de patru ani, precum și un cuplu, soț și soție, ambii de 77 de ani. De asemenea, după explozie, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, inclusiv un pompier.