Fermierii din raionul Dubăsari vor avea acces la terenurile amplasate după traseul Râbniţa-Tiraspol în decurs de două luni de zile. Declaraţia a fost făcută de către viceprim-ministrul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, într-un interviu pentru agenţia Moldpres.
Oficialul a specificat că la începutul lunii februarie a anului viitor, persoanele care au oferit tot setul de acte necesare, vor avea deja acces la acele pământuri.

„Această problemă nu a fost soluționată de ani de zile, astfel autoritățile achitau, începând cu anul 2014, compensații pentru pierderile suportate de producătorii agricoli, iar pentru perioada anilor 2014-2016 valoarea totală a plăților respective a fost de circa 29 de milioane de lei”, a spus Gheorghe Bălan, citat de trm.md.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a menționat că pentru a avea acces la terenuri nu va fi necesar ca persoanele să prezinte actele necesare anual, ci doar la semnarea contractului. Totodată, în cazul în care proprietarul se schimbă, documentele urmează a fi înnoite.

Terenurile amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol constituie circa 6400 de ha de pământ, care se află în proprietatea a mii de persoane și zeci de agenți economici, care au achiziționat sau închiriază aceste terenuri.