Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de pian și orchestră „Nopţile pianistice din Moldova – Marea Neagră”, derulată în perioada 21 iunie – 6 iulie, va încânta sufletele melomanilor cu o avalanșă de surprize muzicale de anvergură, interpretate de artiști de valoare din Franța, Germania, România și Moldova.

Evenimentul va îngloba 5 concerte excepționale, care se vor desfășura atât în Chișinău, în incinta Filarmonicii și a Muzeului Național de Artă al Moldovei, cât și în Tiraspol, pe scena „Palatului Republicii”.

Complexul muzician Cristian Florea va reveni în fața adevăraților melomani și în seara de 27 iunie, ora 19:00, pe scena Filarmonicii Naționale, de această dată, în calitate de dirijor al Orchestrei Naționale de Cameră a Republicii Moldova. Alături de el vor evolua alte nume notorii de pe arena muzicii clasice internaționale:

  • Nima Sarkechik,
  • Claudia Peres (Mexic-Franța),
  • Nadejda Erhan (pianistă din Moldova).

În data de 30 iunie, ora 19:00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale evolua sub bagheta dirijorului Valentin Doni, Maestru în Artă, și soliștii Robert Neumann (Moldova/Germania), Michel și Nicolas Bourdoncle (Franța), care vor crea o comuniune între sufletele pasionate de frumos.