O grupare criminală compusă din patru indivizi, cu vârstele cuprinse între 20 şi respectiv 24 ani, din Chișinău, a fost documentată şi anihilată de către oamenii legii, după trei luni de monitorizare activă şi acumulare de informaţii, precum şi de probe suficiente pentru a fi reţinuţi.

Astfel,  conform datelor constatate, figuranţii se specializau în comercializarea heroinei şi amfetaminei în proporţii deosebit de mari pe teritoriu capitalei.

În cadrul investigaţiilor speciale demarate, poliţiştii au stabilit atribuţiile fiecaruia dintre ei, unităţile de transport cu care se deplasau, căile şi modalitatea de comercializare a substanţelor narcotice, dar şi locurile unde erau ascunse şi pregătite doze pentru vânzare către consumatori.

Doi dintre bănuiţi au fost reţinuţi în flagrant delict, după ce poliţiştii au desfăşurat achiziţii de control în urmă cărora au depistat asupra lor doze de droguri pregătite pentru clienţi fideli.

Totodată au fost demarate percheziţii autorizate la domiciliile şi automobilele lor, unde s-au găsit substanţe narcotice, cântare electronice de dimensiuni mici, utilaje confecţionate artizanal de preparare şi consum a drogurilor.

Mai mult, toate probele depistate au fost sigilate şi expediate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP, pentru a fi expertizate în condiţii de laborator.

Actualmente bănuiţii sunt reţinuţi în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău pe un termen de 72 de ore şi  cercetaţi penal pentru punerea în circulaţie ilegală a drogurilor în proporţii deosebit de mari.Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de a 7 până la 15 ani.