O comisie specială va evalua consecinţele deflagraţiei produse în blocul de locuinţe nr. 11/5 de pe bulevardul Moscova, în seara zilei de 6 octombrie, anunţă Primăria municipiului Chişinău. Comisia va verifica locuinţele care au avut de suferit şi va evalua pagubele suportate de către proprietari, scrie trm.md.
În acelaşi timp, în cadrul preturilor de sector vor fi constituite comisii speciale care vor examina cazurile de folosire ilicită a buteliilor de gaz lichefiat în încăperile amplasate în blocurile de locuinţe din municipiul Chişinău. Din comisii vor face parte reprezentanţii preturilor de sector, ai Direcţiei generale-locativ comunale şi amenajate, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, Inspectoratului General de Poliţie şi Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică. Comisiile în cauză vor verifica blocurile locative pentru a depista cazurile de folosire ilicită a buteliilor cu gaz lichefiat şi vor întreprinde măsurile de rigoare pentru înlăturarea riscurilor ca urmare a exploatării acestora.

Aceste măsuri au fost luate în cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, convocată de către primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

De asemenea, agenţii economici vor fi informaţi suplimentar despre interzicerea folosirii neautorizate a buteliilor cu gaz lichefiat în activitatea de comerţ şi prestări servicii. Unităţile de comerţ ambulant amplasate în zonele publice din oraş care folosesc ilegal buteliile cu gaz lichefiat vor fi evacuate de către preturile de sector.

Menţionăm că în urma exploziei produse în blocul de locuinţe de pe bd. Moscova, 11/5 din sectorul Râşcani au fost avariate şase apartamente. Toţi locatarii din cele 120 de apartamente din blocul locativ sunt evacuaţi. La moment, 18 persoane sunt cazate în unul din spitalele din Chişinău. Începând cu ziua de duminică, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 200 de apeluri de la cetăţenii care au sesizat cazuri de folosire ilegală a buteliilor cu gaz lichefiat.