politia de frontiera Romania Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut au reţinut o persoană care încerca să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, patru colete cu ţigări de contrabandă.

Pentru reţinerea bărbatului, care nu s-a supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au făcut uz de armă, trăgând şase focuri în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În data de 11 iunie 2014, pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 03.30, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a observat pe direcţia localităţii de frontieră Rediu, în apropierea malului românesc al râului Prut către interiorul ţării, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri, încercând să fugă în vegetaţia din zonă.

Pentru reţinerea bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de armă în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acţiunii a fost reţinută o persoană, celelalte retragandu-se pe teritoriul Republicii Moldova. În urma cercetărilor s-a constatat că cel reţinut este un cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 26 ani. În cele patru colete descoperite erau 4.800 pachete ţigări marca Ritm, în valoare de aproximativ 42.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar faţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.