Lansarea focurilor de artificii în locurile publice în ziua de 14 octombrie, atunci când este marcat Hramul orașului Chișinău va fi interzisă. O dispoziție în acest sens a emis astăzi primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit Primăriei Chișinău, decizia a fost luată în contextul exploziei produse acum câteva zile într-un bloc de locuit din sectorul Râșcani al capitalei și „în semn de solidaritate cu victimele și familiile acestora”, scrie Moldpres.

Explozia care s-a produs sâmbătă, 6 octombrie curent, a luat viața a patru persoane, potrivit ultimelor informații. În urma acesteia, au fost distruse mai multe apartamente din blocul de locuit.

Premierul Pavel Filip a dispus astăzi crearea unui grup de lucru care, în termen de o săptămână, va veni cu un plan de acțiuni care să conțină soluții și propuneri, astfel încât asemenea situații să nu se mai producă. După ce expertiza tehnică va fi gata, primăria Chișinău se va ocupa de lucrări de proiectare și reabilitare a blocului.

Salvatorii au finalizat astăzi lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de explozie, după cinci zile de la producerea acesteia.