A doua ediție a Forumului Etniilor cu genericul „Inima mea e Moldova”se desfășoară vineri, 1 noiembrie, la Chișinău, organizat sub egida Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite evenimentul.md

Prezent la forum, șeful statului Igor Dodon a specificat că păstrarea statalității este un subiect actual pentru țara noastră. „R. Moldova este o ţară în care locuiesc peste 100 de etnii şi care a făcut faţă provocărilor. Acum s-a reuşit consolidarea unei societăţi multietnice puternică. Sunt mândru că am reuşit să asigurăm pacea interetnică”, a opinat Dodon.

La lucrările Forumului vor fi abordate şi chestiuni ce țin de implicarea activă a comunităților etnice și societății civile în realizarea politicilor statului în domeniul relațiilor interetnice. Dezideratele forumului sunt: stabilirea oportunităților de consolidare și coeziune a minorităților naționale din Republica Moldova, perpetuarea continuă a dialogului etnocultural prin prisma respectării drepturilor omului, luptei împotriva discriminării, rasismului și xenofobiei, dar și implicarea activă a mișcării etnoculturale în procesul de dezvoltare și prosperare a satului – Republica Moldova.

La eveniment participă reprezentanți ai comunității ucrainene, ruse, găgăuze, bulgare, azere, belaruse ș.a.