Liderii Blocului „ACUM” ar trebui să se apuce de treabă, nu „să umble pe la Bruxelles cu turnatul” și să ceară europenilor nerecunoașterea rezultatele alegerilor parlamentare și blocarea în continuare a asistenței financiare către R. Moldova, consideră fostul vicepremier Alexandru Muravschi.

„Din informațiile enunțate de Maia Sandu, am aflat că săptămâna viitoare va merge, împreună cu Andrei Năstase, la Bruxelles. Cei doi vor fi prezenți la Summit-ul Partidului Popular European. Dar cel mai important este ce au de gând ei să facă acolo. Din câte cunoaște, UE a sistat acordarea asistenței macrofinanciare R. Moldova și a condiționat deblocarea acesteia prin asigurarea de către autorități a alegerilor libere și corecte. Alegerile au avut loc și, chiar dacă au fost admise unele încălcări, OSCE și UE le-au recunoscut. Cu toate acestea, liderii „ACUM” intenționează să prezinte la Bruxelles raportul întocmit privind încălcările grave care ar fi avut loc”, scrie Muravschi pe Facebook.

În opinia fostului vicepremier, liderii „ACUM” vor cere la Bruxelles „să nu recunoască alegerile și să nu deblocheze asistența macrofinanciară”.

„Un asemenea comportament este considerat „turnătorie”. Vreau să le amintesc liderilor „ACUM” că dânșii nu mai sunt protestatarii din piață, dar deputați ai Parlamentului R. Moldova. Așa că trebuie să aveți un comportament pe măsura funcției. Dacă nu vă place, atunci deputați mandatele de deputat și mergeți în piață, la Bruxelles, Washington, Beijing sau Kuala Lumpur și turnați acolo cât vă poftește inima”, a adăugat Muravschi, care nu scapă nicio ocazie să-i critice pe reprezentanții „ACUM”.

În același context, Muravschi crede că e greșită abordarea „ACUM” de a nu negocia cu niciun partid care a acces în Parlament. „Ce frumos, cât de romantic (ca discuțiile să aibă loc transparent, în fața camerelor de luat vederi, în Parlamentul R. Moldova). Acești artiști își irosesc talentul… În țările europene, după alegeri, au loc negocieri foarte dure, îndelungate, pentru formarea coalițiilor de guvernare. Și negocieri nu au loc în lumina reflectoarelor și în fața camerelor de luat vederi. Este o practică firească. Dar această observație este pentru cei care știu, vor și pot”, a conchis acesta.