Fosta ambasadoare a Moldovei în SUA, Cristina Balan, și-a expus pentru prima dată picturile în cadrul unei expoziții la Chișinău. Ea mărturisește că pictează de la vârsta de 5 ani, iar la Washington a fost locul unde a prezentat primele lucrări, unde a fost încurajată și chiar rugată să-și dezvolte această latură.

Invitația de la Chișinău a venit la fix, spune fosta ambasadoare, deoarece corespunde cu stilul și tematica pe care o abordează Cristina în picturile sale.

„Nu intenționam să o fac acum, dar a venit o invitație să îmi expun lucrările la un bal de Crăciun organizat în fiecare an la Chișinău. Pentru că era un eveniment care se potrivește perfect la tema lucrarilor mele (Cosmos/Univers) am acceptat. Publicul a primit bine picturile, chiar mai bine decât m-am așteptat. Este o bucurie enormă pentru mine”, a declarat pictorița.

Totodată, Cristina Balan a dezvăluit că se pregătește de o expoziție în Statele Unite ale Americii și lucrează la un alt proiect complex care va avea loc în Europa.

„Picturile mele vor face parte din scenografia unei serii de concerte de muzică clasică cu elemente moderne, organizate în conlucrare cu o casă de producție de talie mondială”.

Deocamdată, fosta ambasadoare spune că intenționează să se dedice artei, iar activitățile ei nu vor avea tangență cu politica.