Aproximativ 120 de copii din diasporă și din Republica Moldova au făcut un tur prin sălile Guvernului și Legislativului. Dorule-ții, adică participanții la Tabara DOR, au adresat un șir de întrebări prim-ministrului Maia Sandu, punând în discuție  unele din problemele țării noastre.

Întrebările tinerilor din Grecia, Franța, Portugalia, Anglia, Italia și multe alte țări către Maia Sandu au fost foarte complexe și serioase, variind de la problema deșeurilor, creării unei strategii dedicate tinerilor, problema recunoașterii diplomelor și până la știrile false din campaniile electorale. Sfatul prim-ministrei pentru copii a fost să rămână optimiști și să fie deschiși pentru învățare toată viața. 

La Parlament, tinerii au fost salutați de președinta Legislativului și au discutat cu deputații și au avut parte de un tur ghidat al clădirii.

”Bine ați revenit acasă, locul de unde au plecat părinții voștri în lume și unde sperăm că veți reveni, dacă veți dori. Țara vă așteaptă, oriunde ați fi acum!”, a menționat președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi. Totodată, speakera le-a urat copiilor noi succese și forțe pentru a contribui, împreună cu părinții, la modernizarea țării.

Și pentru că a fost de sărbătoare, la final, copiii au încins o horă a prieteniei în Piața Marii Adunări Naționale.

În acest an, Programul DOR se desfășoară în perioada 19-28 august și întrunește 120 de copii din 22 de țări. Scopul taberei este de a oferi șansa copiilor și tinerilor din diasporă de a-și vizita țara de origine, de a cunoaște valorile și tradițiile naționale, de a lega prietenii, fiind un loc de întâlnire a diferitor culturi, datorită mediului divers din care revin.