Președintele Asociației Obștești „ Ștefan cel Mare și Sfânt”, Andrei Batereanu a decorat cu Ordinul „Insigna de Aur” patru personalități mari din Republica Moldova și România.

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea culturii şi a tradiţiilor româneşti, au fost decorați artiștii: interpreta Irina Loghin, legendarul actor Florin Piersic, artistul Fuego, dar și dirijorul Nicolae Botgros. Ceremonia a avut loc în cadrul Festivalului Cultural al Românilor de Pretutindeni, care s-a desfășurat în acest weekend.

„Venim din casa Măriei sale, de la mănăstirea Putna, acolo unde își doarme somnul de veci Marele nostru înaintaș. De la Putna am luat binecuvântarea duhovnicului asociației, pentru a decora cu insigna de aur de gradul întâi pe respectivii personalitați ca Fuego, Irina Loghin, Nicolae Botgros și Florin Piersic” a menționat Andrei Batereanu, de pe scena Complexului Cultural Vatra.

Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni este o continuare a celui mai grandios eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.