„Luptă” pentru dreptate și întoarcerea miliardului, el însuși fiind un corupt și cu atitudine criminală față de economia Republicii Moldova. Unul dintre cei mai mari susținători ai Partidului DA din Rezina, consilierul raional Serghei Bagrin, a fost reținut după ce polițiștii au efectuat percheziții în cadrul unui dosar și au descoperit ciorne, agende și înscrise ale contabilității negre a întreprinderii pe care o conduce acesta, dar și zeci de mii de lei necontabilizați, inclusiv bancnote false, scrie portalul moldova24.info.

Portalul scrie că Bagrin este unul din cei mai mari susținători ai Platformei DA din Rezina. Jurnaliștii publică și declarații ale acestuia din 2016, care păstrează linia critică a Partidului DA și care vorbea despre hoții și despre întoarcerea miliardului, în timp ce chiar el face evaziune fiscală.

“Iată ce spunea acest Bagrin pentru presa locală din Rezina la protestele septembrie 2016: Serghei Bagrin, consilier raional de Rezina: „Regret că nu am participat şi la mitingul din 6 septembrie – eram peste hotare. Aflându-mă azi în PMAN, mă bucur că cetăţenii s-au trezit, că revolta populară este în ascensiune or, cum îmi spuneau nişte protestatari, a ajuns cuţitul la os, mai departe ne aşteaptă dispariţia ca stat, ca popor. Mi-aş dori ca protestele să continue până la victorie, dar paşnic, iar guvernanţii să demisioneze benevol; tâlharii care au săvârşit „jaful secolului” să-şi primească pedeapsa, iar banii furaţi să fie întorşi în economia naţională. Vreau să accentuez curajul şi jertfa cetăţenilor noştri, care au rupt din bugetul familiilor pentru a se deplasa la mitinguri, care stau permanent în piaţă, care susţin flacăra protestelor prin donaţii. Aştept când şi guvernanţii din raionul Rezina nu vor mai putea spune că fac ce vor, pentru că organele de resort „sunt ale lor şi nu se tem”, când nu va mai fi posibil ca la putere să vină oameni fără soveste, necărturari, iresponsabili şi corupţi”, a spus Serghei Bagrin.

Așadar, omul care face evaziune fiscală și fură astfel din mâncarea copiilor din grădinițe, sau din pensia bătrânilor sau din drumuri, vorbește despre întoarcerea miliardului și despre hoții, despre prejudiciile aduse de alții economiei naționale. moldova24.info îl mai numește pe Bagrin „protestatar-model”, pentru că majoritatea celor care s-au prezentat drept agenți economici sau chiar și au contribuit la susținerea financiară a protestelor asta au făcut – au încercat să-și protejeze propriile ilegalități, păzite anterior de umbra stejarului.

img1 img2 img3 img4 img5 img6