Poliţiştii sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău au identificat şi reţinut doi indivizi, după ce au fost alertaţi despre sustragerea bobinelor de frână din liftul unui bloc de locuit, iar cetăţenii erau nevoiţi să urce pe scări. Aceştia s-au dovedit a fi doi bărbaţi cu vârstele de 32 ani şi respectiv 35 ani, anterior documentaţi de către poliţişti pentru diferite contravenţii, fiind localizaţi pe urme fierbinţi şi audiaţi la sediul Inspecoratului.

Bănuiţii şi-au recunoscut vinovăţia, declarând că bobinele de frână au fost vândute la un punct de colectare a metalului uzat întrucât acestea conţin cupru. Ulterior poliţiştii au mers la agentul economic unde au fost vândute bobinele de frână, fiind ridicate şi predate serviciilor abilitate. Este menţionat că unul dintrei ei ar fi fost informat de către fratele său, cum e posibil de demontat bobina de frână, întrucât anterior a fost angajat în serviciul de deservire tehnică a lifturilor. Până în prezent, poliţiştii au acumulat probe ce ar demonstra complicitatea lor în comiterea a peste 8 furturi de bobine din lifturile blocurilor de locuit din sectorul Botanica.

În prezent ei sunt cercetaţi penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.