Una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani face ravagii în California, SUA. Numită de jurnaliști „bombogenesis” sau  ”bombă meteo”, aceasta a măturat statul american, ucigând cinci oameni, aducând ploi torențiale, inundații severe și alunecări de teren.

Autoritățile americane au anunțat că în urma inundațiilor devastatoare sâmbătă și-au pierdut viața încă trei oameni. Poliția din Thousand Oaks a anunțat duminică că au reușit să recupereze dintr-un râu corpul neînsuflețit al unui bărbat ce a fost luat de apă, iar alte două persoane au murit în San Diego într-un accident rutier pe o autostadă produs din cauza condițiilor meteo.

Mai mult orașe din sudul Californiei au rămas fără curent electric încă de vineri seara. Meteorologii au avertizat că aceasta ar putea fi cea mai puternică furtună care a lovit sudul Californiei din ianuarie 1995, scrie libertatea.ro.

Cel puțin doi oameni au murit vineri în urma furtunii urmate de inundații puternice. Unul dintre ei a fost găsit mort în vehiculul său luat de ape, în timp ce al doilea s-a electrocutat. Potrivit autorităților locale, medicii au ajuns prea târziu pentru a le salva viețile.

Vântul puternic a scos copaci din rădăcini, iar mai multe mașini au căzut în gropile uriașe din asfalt, săpate de puhoaiele de apă. Autoritățile locale au emis ordin de evacuare pentru câteva localități, în timp ce mai multe drumuri au fost închise. Peste 250 de zboruri au fost anulate pe aeroportul internațional din Los Angeles.

Două maşini au fost înghiţite de pământ în Studio City, după ce în carosabil a apărut o groapă uriaşă, iar pe o autostradă din San Bernadino o maşină de pompieri a intrat sub pământ după ce a căzut într-un crater apărut în asfalt.