Toate traseele naționale vor fi inventariate în regim de urgență pentru ca autoritățile să aibă un tablou clar privind starea drumurilor. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a emis un ordin către responsabilii din domeniul infrastructurii drumurilor, prin care a cerut în regim de urgență efectuarea acestei inventarieri.

„Am dat indicații colegilor responsabili de reparația drumurilor să facă o inventariere rapidă a tuturor drumurilor naționale și să se pregătească de pe acum cu tot ce ține de planificare și întreținere, astfel ca, imediat ce va fi posibil de efectuat lucrările, acestea să înceapă, până să intrăm în perioada de vară”, a declarat Gaburici, citat într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrstructurii.

Oficialul a preziat că autoritățile au reușit să reabiliteze peste 1600 km de drumuri anul trecut, dar nu trebuie să uităm de reparația curentă a celor construiți anterior.

”Traseul Chișinău-Leușeni este o prioritate pentru noi și trebuie reabilitat de urgență, dar până atunci trebuie să fie întreținut în parametri tehnici corespunzători, pentru a asigura condiții bune de deplasare pentru toți șoferii”, a declarat Chiril Gaburici.

MEI precizează că, în acest an, urmează să fie reparate aproximativ 2600 de km de drumuri. De asemenea, pe site-ul www.drumuribune.md, cetățenii au posibilitatea să vizualizeze, în regim online, informația actualizată despre lucrările de reabilitare și construcție a drumurilor naționale și locale, în cadrul proiectului „Drumuri Bune pentru Moldova”.