Preşedintele Asociaţiei obşteşti „Credinţă Patriei”, Ghenadie Cosovan, cavalerul Ordinului „Ștefan cel Mare”, cheamă veteranii de război să protejeze mâine liniștea în capitală, ziua în care în Parlament se va vota proiectul de lege privind trecerea la votul mixt, în condițiile în care sunt anunțate așa-zise proteste.

Cosovan și-a exprimat regretul că astăzi forțele declarate proeuropene au boicotat dezbaterile pe marginea schimbării sistemului electoral, astăzi fiind desfășurate ultimele dezbateri pe marginea proiectului de lege. „Astăzi am participat la ultimele dezbateri în Parlamentul Republicii Moldova. Discuții lungi, dar utile. Moldovenii au început să comunice și uneori chiar să se auda unul pe altul. E foarte trist că unele forte declarat proeuropene, au ignorat aceste dezbateri. Ba din contra, se pregătesc sa facă front comun cu exponenții fortelor proimperiale”, a declarat el.

Astfel, fostul viceministru de Interne spune că „destabilizările nu au să treacă. „Noi cei care cu arma am luptat pentru acest pamant, promitem ca destabilizarile n-au sa treaca. Ba mai mult chem veteranii de razboi in ziua cand se va vota aceasta lege sa protejam linistea in mun. Chisinau cât și în Țară!!!,”, a fost mesajul adresat de Cosovan.