Prim-ministrul Pavel Filip a promis sprijin pentru evenimentele organizate cu ocazia aniversării maestrului Egen Doga.  Despre aceasta s-a vorbit la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei întâlniri pe care premierul a avut-o cu compozitorul.

În cadrul întrevederii, maestrul i-a dăruit premierului două CD-uri ale sale cu cele mai alese opere muzicale, compuse de-a lungul timpului.

Şeful Executivului i-a transmis compozitorului felicitări cu prilejul sărbătorilor de iarnă, urându-i multă sănătate şi inspiraţie în creaţie. Totodată, Pavel Filip s-a interesat de activitatea maestrului, subliniind aprecierea deosebită pe care i-o poartă pentru talentul său şi pentru contribuţia sa la promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotarele ţării.

La rândul său, maestrul Eugen Doga a mulţumit autorităţilor pentru suportul oferit, menționând că oamenii sunt principala resursă a ţării noastre şi talentele trebuie susţinute.

Părţile au discutat despre posibilitatea implicării Guvernului în organizarea a mai multor evenimente culturale cu prilejul aniversării a 80-a de la naşterea compozitorului Eugen Doga. În context, Premierul Pavel Filip a spus că Executivul va susţine desfăşurarea acestor evenimente şi vor fi analizate toate posibilităţile de implicare, inclusiv din punct de vedere financiar.